Niet gecategoriseerd

Avondvervoerder huisartsen is eigenlijk taxi

Array

Ambulancediensten die huisartsen vervoeren tijdens avond-, nacht of weekenddiensten worden op hun vingers getikt door de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat. Omdat de diensten daarvoor worden betaald, moeten ze een taxivergunning hebben. Alleen als er een patiënt aan boord is, geldt dit niet. De VVD vindt dit in strijd met de noodzaak om de acute zorg efficiënt uit te voeren en heeft dit probleem bij minister Hoogervorst (Volksgezondheid) aangekaart. Hoogervorst erkent het dillema en wil de kwestie bespreken met zijn collega van Verkeer en Waterstaat. Hij gaat vragen of het vervoer van huisartsen door ambulanceorganisaties kan worden uitgezonderd van de regels voor taxivervoer, zo heeft hij vrijdag geantwoord. Een van deze bedrijven is Meditaxi