Niet gecategoriseerd

Arts en verpleegkundige meer gelijkwaardig

Array

Verpleegkundigen willen minder macht bij de arts en meer gelijkwaardigheid in de samenwerking tussen arts en verpleegkundige. En dagelijks een vast overlegmoment tussen de arts en de verpleegkundige. Dit zijn enkele aanbevelingen die verpleegkundigen hebben gedaan in een onderzoek naar rekenschap en transparantie in de zorg.

Voor dit onderzoek zijn verpleegkundigen en patiënten geïnterviewd door onderzoeksbureau Motivaction. Andere aanbevelingen die verpleegkundigen hebben gedaan, zijn: verbetering van de ICT door meer en nieuwe computers aan te schaffen voor verpleegkundigen, plichten en bijbehorende sancties opstellen voor de patiënt en op korte termijn trainingen voor fysieke weerbaarheid invoeren.

Het onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van het programma Sneller Beter is 23 mei gepresenteerd aan minister H. Hoogervorst, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Orde van Medisch Specialisten (OMS).

Het programma Sneller Beter is eind 2003 op initiatief van het ministerie van VWS gestart. Naast het ministerie participeren ook de NVZ en de OMS in het programma. (MV)

www.snellerbeter.nl