Niet gecategoriseerd

Gerechtshof Arnhem doet uitspraak in zaak Rivierenland

Array

Het Gerechtshof in Arnhem heeft vonnis gewezen in de zaak die in hoger beroep door Parkeermanagement Nederland (PMN) tegen ziekenhuis Rivierenland in Tiel was aangespannen. PMN is door het Hof niet ontvankelijk verklaard in haar vorderingen en is veroordeeld in de proceskosten. Deze uitspraak is belangrijk omdat het vonnis in kort geding van de rechtbank Arnhem van 9 juli 2004 nu van de baan is. Daarin werden de ziekenhuizen als aanbestedende dienst aangemerkt. Met dit vonnis is echter het laatste woord over deze kwestie nog niet gesproken. Naar verwachting zal op 5 juli 2005 het Gerechtshof in Den Bosch uitspraak doen in het hoger beroep van het vonnis in de zaak van het Amphia Ziekenhuis. Dan zal waarschijnlijk duidelijker gaan worden of het ziekenhuis nu wel of niet als aanbestedende dienst moet worden aangemerkt of dat het Hof – voor een definitief oordeel daarover – de zaak naar het Europese Hof gaat verwijzen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.