Niet gecategoriseerd

Opnamestop bij afdeling cardiologie in MCRZ

Array

De afdeling cardiologie van het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid heeft een opnamestop afgekondigd omdat twee patiënten besmet zijn met de mrsa-bacterie. Op de afdeling op de locatie Zuider liggen nu nog twaalf patiënten. Als zij naar huis zijn gegaan of elders in het ziekenhuis zijn geplaatst, wordt de afdeling uit voorzorg grondig schoon gemaakt.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis hoeven bezoekers en patiënten zich niet ongerust te maken.

,,Sinds we enkele jaren geleden te maken hebben gehad met een grote mrsa-uitbraak, testen we iedereen die na een opname het ziekenhuis verlaat uit voorzorg op mrsa. Er is één patiënt positief getest. Bij een controle bij het personeel en de andere patiënten op die afdeling bleek ook nog een andere patiënt positief. We weten echter niet of hier een besmetting heeft plaats gevonden. De tweede patiënt heeft namelijk in Italië in het ziekenhuis gelegen. De kans is heel groot dat hij dáár besmet is geraakt en dat beide gevallen dus los van elkaar staan.”

Wie met acute hartproblemen moet worden opgenomen, kan altijd nog op de intensive care van het ziekenhuis terecht. Die afdeling is mrsa-vrij.

Bron: Rotterdams Dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.