Niet gecategoriseerd

Hartafdeling VieCuri dicht vanwege mrsa

Array

Het Venlose VieCuriziekenhuis kent opnieuw een msra-besmetting. Twee patiënten zijn besmet met de bacterie. Ze worden geïsoleerd verpleegd. Sinds zaterdag neemt het ziekenhuis geen patiënten meer aan op de afdeling cardiologie, waar de patiënten lagen. Dat heeft het ziekenhuis zaterdag bekendgemaakt.

VieCuri heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de bacterie zich verspreidt. Patiënten en personeel van de afdeling zijn onderzocht op besmetting. Het ziekenhuis denkt in de loop van komende week te kunnen zeggen of de afdeling bacterievrij is. De opnamestop blijft tot dan van kracht en geldt voor de eerste harthulp, hartbewaking en de verpleegafdeling van de afdeling cardiologie. Mensen die met hartproblemen moeten worden opgenomen, worden naar omliggende ziekenhuizen gebracht.

De patiënten op de afdeling cardiologie mogen bezoek ontvangen, zonder extra maatregelen. Bezoekers mogen niet na een bezoek aan cardiologie naar andere afdelingen gaan. Ze moeten meteen het ziekenhuis verlaten.

Het Venlose ziekenhuis is de laatste jaren herhaalde malen door de mrsa-besmetting getroffen. In de afgelopen vier jaar werd ieder jaar minstens één besmetting gemeld. Vooral de intensive care moest een aantal keren dicht. De mrsa-bacterie is een variant van een veel voorkomende bacterie, die echter resistent is tegen de meeste antibiotica. Voor een gezond mens kan de bacterie weinig kwaad, maar voor mensen met verminderde weerstand kan de mrsa-bacterie wel gevaarlijk zijn.

Bron: Dagblad de Limburger

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.