Niet gecategoriseerd

Hartafdeling Venlo weer deels geopend

Array

De eerste-harthulp, de hartbewaking en de hartverpleging van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo gaan vandaag gedeeltelijk weer open. De afdelingen waren sinds zaterdag gesloten voor nieuwe patiënten omdat bij twee patiënten, die al enige tijd opgenomen lagen, de besmettelijke mrsa-bacterie was ontdekt.

Nadat de afdelingen waren gesloten werden patiënten en ziekenhuismedewerkers gecontroleerd op besmetting.
Inmiddels is duidelijk dat geen enkele andere patiënt is besmet met de bacterie die wond- en andere infecties kan veroorzaken bij mensen met verminderde weerstand.
De uitslagen van de proeven die afgenomen zijn van de medewerkers, zijn nog niet allemaal bekend. Vandaar dat het nog niet mogelijk is de hartafdelingen geheel te openen. De besmette afdelingen zijn nu grondig gereinigd. Het ziekenhuis kan niet zeggen hoeveel de besmetting heeft gekost.

De patiënten met hartproblemen uit Noord-Limburg die binnenkwamen, werden doorverwezen naar ziekenhuizen in de regio, zoals Weert en Roermond. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is het normaal dat de ziekenhuizen elkaar in zulke situaties een vriendendienst verlenen. Zo zijn onlangs Weerter patiënten in het ziekenhuis van Venlo terechtgekomen toen daar een afdeling dicht moest in verband met de mrsa-bacterie.

Bron: Limburgs Dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.