Niet gecategoriseerd

Eerste rechtzaak tegen Vioxx

Array

De eerste rechtzaak tegen Vioxx vindt plaats in Texas USA. Volgende week maandag zal de eerste rechtzaak tegen MSD plaatsvinden. De klacht zal gaan tegen het onthouden van informatie over de risico’s van Vioxx. Vioxx is vorig jaar september van de markt gehaald vanwege een verhoogd risico op o.a. coronair aandoeningen. "De eerste zaak heeft een grote impact op de rest van aanklachten," zegt Chip Babcock van het advocatenkantoor Jackson Walker LLP in Houston. De persoon waar het om gaat, heeft gedurende 6 maanden vioxx genomen toen hij op 59-jarige leeftijd overleed aan de complicaties van een ritmestoornis. De familie is van mening dat het geneesmiddel de oorzaak is.
MSD kan 4000 aanklachten verwachten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.