Niet gecategoriseerd

Regio Noord-Holland-Noord grootste stijger in FTO-peiling

Array

DGV, Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik, heeft recentelijk de resultaten van de FTO-peiling 2004 bekend gemaakt. Van de 596 onderzochte FTO-groepen zit 23 procent nu op het vierde en hoogste niveau. Een stijging van 8 procent ten opzichte van de resultaten in 2003. De regio Noord-Holland-Noord maakte een sprong vooruit van 47 naar 73 procent op de niveaus 3 en 4. De ontwikkeling in deze regio was mede het gevolg van een door zorgverzekeraar Univé ondersteund project. Enkele jaren geleden was Zuidoost-Brabant nog koploper met 85 procent op de hoogste niveaus, maar is vorig jaar teruggezakt naar 52 procent. In Zuidoost-Brabant was de eerdere stijging ook te danken aan een project dat financiële ondersteuning kreeg. Na beëindiging daarvan daalden de niveaus 3 en 4 daar met 33 procent. DGV concludeert dat deze resultaten het belang aantonen van continue ondersteuning. ‘Zonder nazorg of andersoortige ondersteuning zijn FTO-groepen niet altijd in staat het eenmaal bereikte hoge niveau te handhaven’, aldus DGV.

In opdracht van het ministerie van VWS onderzoekt DGV jaarlijks het niveau van functioneren van de meer dan 800 FTO-groepen (farmacotherapeutisch overleg tussen artsen en apothekers) die Nederland telt. Eerdere onderzoeken hebben volgens DGV aangetoond dat hogere kwaliteit van het FTO een positief effect heeft op de kwaliteit en doelmatigheid van het geneesmiddelengebruik. Bron: DGV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.