Niet gecategoriseerd

In september overleg positie ambulancezorg

Array

Op 12 september is er weer bestuurlijk overleg over de positie van de meldkamer ambulancezorg. De medische sector wil snel duidelijkheid, om de kans op slachtoffers bij een ramp of aanslag als in Londen te minimaliseren.Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) heeft woensdag een brief gestuurd aan de betrokken instanties over de voortgang van de veiligheidsregio’s, waarin de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) uiterlijk medio volgend jaar moeten samenwerken. Remkes schrijft dat er over de meldkamer ambulancezorg en de vergunningverlening ­ de hete hangijzers in het Wetsvoorstel ambulancezorg ­ op 12 september weer bestuurlijk overlegd wordt. Hieraan nemen behalve Remkes en zijn collega Hoogervorst (Volksgezondheid) ook vertegenwoordigers van de Veiligheidskoepel en het Interprovinciaal Overleg deel. Deze week luidden medische hulpverleners in Nova de noodklok over de organisatie van de ambulancezorg. Zij vrezen dat er bij een aanslag als in Londen onnodig slachtoffers zullen vallen omdat er te weinig geoefend wordt. Diezelfde geluiden klonken al na de aanslagen in Madrid. De Raad voor het Openbaar Bestuur en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg adviseerden vorig jaar om meer geld beschikbaar te stellen voor het oefenen. Zij hadden kritiek op de meldkamer ambulancezorg, die in private handen is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.