Niet gecategoriseerd

Meer aandacht voor seks bij revalidatie

Array

Revalidatiecentra moeten problemen bespreekbaar maken Revalidatiecentra moeten binnen hun revalidatieprogramma’s meer aandacht besteden aan seksualiteitsproblemen. Dat stelt de RutgersNisso groep naar aanleiding van een onderzoek onder ruim honderd mensen met een chronische ziekte of handicap. Uit het onderzoek blijkt dat helft van de patiënten seksualiteitsproblemen ervaart als gevolg van hun ziekte of handicap. De problemen lopen uiteen van minder zin in seks hebben tot erectieproblemen of geen goede seksuele partner vinden.

Hoge verwachtingen
Gevraagd naar hun verwachtingen ten aanzien van de revalidatiezorg gaven veel revalidanten aan dat zij hoopten dat er binnen de revalidatieprogramma’s aandacht aan seksuele problemen zou worden besteed. Dit blijkt echter zelden het geval.



Bespreekbaar maken

Volgens onderzoekers van de Rutgers Nisso groep geeft dit eens te meer aan hoeveel moeite zorgprofessionals hebben om seksuele problemen bespreekbaar te maken. Toch is dit volgens de onderzoekers broodnodig om chronische seksuele problemen te voorkomen.

Bron: ZorgVisie