Niet gecategoriseerd

VDZ buigt voor Hoogervorst

Beroepsorganisatie VDZ adviseert ‘nul procent salarisverhoging’.
VDZ Nederland, de beroepsorganisatie voor bestuurders in de ouderenzorg, is door de knieën gegaan voor minister Hoogervorst. Begin dit jaar adviseerde deze beroepsorganisatie haar leden nog om een salarisstijging van 2,1 procent te vragen. Echter naar aanleiding hiervan dreigde Hoogervorst VDZ Nederland niet langer als gesprekspartner te accepteren. VDZ Nederland heeft nu beloofd de nullijn onder de aandacht van haar leden te brengen en VWS heeft toegezegd om de beroepsorganisatie weer als gesprekspartner te accepteren. Naar aanleiding van het salarisadvies van VDZ Nederland schreef minister Hoogervorst maart dit jaar een boze brief aan deze beroepsorganisatie.

Volgens Hoogervorst gaf VDZ Nederland met dit salarisadvies een volstrekt verkeerd signaal af gezien de nullijn die voor de rest van de medewerkers in de zorg gelden. In eerste instantie leek het erop dat VDZ Nederland zich nier niets van zou aantrekken. Een woordvoerder van de beroepsorganisatie zei in maart nog tegen ZorgVisie dat het ministerie zichzelf tekort zou doen door VDZ Nederland niet langer als gesprekspartner te accepteren.
Uiteindelijk heeft VDZ Nederland toch eieren voor zijn geld gekozen en, na een gesprek op VWS, beloofd om voor haar leden uit te gaan van de nullijn. Bron: Zorgvisie