Verticaal typen goede preventie van rsi

Array

Ingenieur H. te Maarsen uit Groenlo heeft een nieuw soort toetsenbord voor computers ontwikkeld. Het bord is verdeeld in twee stukken die rechtop op het bureaublad staan, zo meldde Te Maarsen vrijdagmorgen. De computergebruiker bedient de delen als een soort accordeon. Met dit nieuwe type hoopt de ingenieur bekende spier -en gewrichtsklachten als RSI te bestrijden en te voorkomen. Volgens Te Maarsen wordt het toetsenbord begin 2006 in China in massaproductie genomen. Vanaf volgend jaar zal het product mondiaal worden verkocht bij bedrijven die in ergonomische producten handelen. Te Maarsen verwacht over twee à drie jaar dat het toetsenbord ook bij de grote elektronicazaken verkrijgbaar is. Het nieuwe toetsenbord wordt nu beperkt gebruikt door mensen die lijden aan bijvoorbeeld reuma en RSI. Volgens Te Maarsen geeft deze groep te kennen niet meer zonder het nieuwe bord te kunnen. "Ze kunnen nu zonder veel last acht uur op een dag typen." Het nieuwe toetsenbord bestaat uit twee armsteunen met aan weerzijden de rechtopstaande toetsenborden. Volgens de ingenieurs zijn professionele ’tikkers’ binnen een half uur aan het nieuwe systeem gewend.
  Het bord blijkt intuitief gebruikt te kunnen worden; mensen die al blind kunnen typen waren binnen enkele minuten tot een half uurtje al aan de houding gewend. Tot nu toe maakt nog maar een beperkte groep RSI- en reumapatiënten gebruik van de uitvinding, maar die hebben al aangegeven acht uur op een dag te kunnen typen, zonder al te veel last te krijgen. In India en Taiwan is een serie van de zogenaamde ‘Yogitype’-toetsenbord in de maak en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt worden gebracht. Te Maarsen hoopt dat over twee à drie jaar het bord in de schappen van de grotere elektronicawinkels ligt. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen