Niet gecategoriseerd

Hoogervorst beantwoord brief Meditaxi

Array

Meditaxi heeft schriftelijk antwoord gekregen van minister Hoogervorst op haar brief over het huisartsen vervoer. Meditaxi had in juni aan de minister gevraagd om huisartsenvervoer gelijk te stellen aan personenvervoer.

Hieronder de reactie van de minister aan Meditaxi:

"Uw brief over huisartsenvervoer heb ik op 1 juni jl. met aandacht gelezen. Mijn reactie hierop is als volgt.
In uw brief spreekt u van het vervoer van huisartsen tegen betaling en op commerciële basis wat volgens u wordt beschouwd als taxivervoer dat valt onder de werkingssfeer van de Wet personenvervoer 2000. U bent van mening dat organisaties die deze vorm van vervoer verzorgen zich dienen te houden aan de verplichtingen die uit deze wet voortvloeien.

Ik ben het met u eens dat organisaties die onder bovengenoemde wet vallen zich hieraan ook moeten houden. In het geval van vervoer van huisartsen door ambulancediensten wil ik echter kijken naar de mogelijkheden voor ambulancediensten om eveneens deze dienst te kunnen leveren. Zoals ik aangaf in mijn antwoord aan de Tweede Kamer dd 27 mei 2005 op kamervragen over dit onderwerp, ben ik mij met het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Financiën aan het beraden over de vraag hoe het huisartsenvervoer in de keten van acute zorg vorm kan krijgen. Dit in het belang van een efficiënte, acute zorg."

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.