Niet gecategoriseerd

Extra inzet tegen late ambulance

Array

Ambulancedienst VZA gaat de paraatheid ten noorden en ten zuiden van Amsterdam verhogen door zogenoemde piketdiensten om te zetten in parate nachtdiensten. De ambulancedienst wil zo het aantal overschrijdingen van de maximale uitruktijd sterk terugdringen. Samen met de gemeentelijke ambulancedienst GGD verzorgt VZA alle ambulancevervoer in en om de hoofdstad. In totaal rukken de ambulances in de regio jaarlijks negentigduizend keer uit. Ruim drieduizend keer arriveren zij later dan binnen de afgesproken vijftien minuten. De helft van alle ritten vindt plaats in Amsterdam.De grootste problemen met op tijd komen hebben de diensten in het buitengebied met belangrijke uitschieters in Waterland (17 procent te laat) en Haarlemmermeer (12 procent te laat). De reorganisatie heeft tot gevolg dat bij noodgevallen de bestuurder van de ambulance niet eerst zijn collega hoeft op te halen, alvorens naar de plek des onheils te rijden.Gemiddeld gaat met deze ’rendezvous’ vier minuten tijd verloren, zo blijkt uit landelijk onderzoek. „Met de omzetting verwachten wij dan ook een forse reductie van de overschrijdingen te halen”, zegt woordvoerder Peter Duijf van VZA. De extra diensten gaan in september in.

Bron: De Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.