Niet gecategoriseerd

Zware tijden voor Arbo-diensten op komst

Array

Dit blijkt uit een recente enquête van Falke & Verbaan. Het onderzoek is uitgevoerd onder 73 organisaties en gaat in op de liberalisering van de Arbo-dienstverlening. De gemiddelde grootte van de organisaties die hebben deelgenomen is 1000 werknemers. De resultaten geven een indicatie van de te verwachten veranderingen.

De resultaten laten zien dat de wereld van de Arbo-dienstverlening drastisch aan het veranderen is. Organisaties brengen structurele veranderingen aan in de wijze waarop Arbo-dienstverlening is vormgegeven. Maar liefst 70% van de organisaties heeft het voornemen om op korte termijn te kiezen voor een maatwerkregeling, in plaats van gebruik te maken van een standaardpakket aan diensten. Dit betekent voor de landelijke Arbo-diensten meer omzetverlies en een krimpend marktaandeel in de sector grote ondernemingen.

De algemene trend is dat organisaties meer de regie in eigen hand willen nemen. Er lijkt een grote behoefte aan flexibiliteit en een overzichtelijke overhead. Nieuwkomers en kleine en middelgrote Arbo-diensten profiteren van deze ontwikkelingen. Ook de vraag naar detacheringbedrijven voor zelfstandige bedrijfsartsen en andere professionals groeit. Zij spelen in op de vraag naar onafhankelijk advies op meerdere terreinen. Daarnaast zijn zij vele malen flexibeler.In 2006 zullen veel organisaties de daad bij het woord voegen; 40% geeft aan het contract met de huidige Arbo-dienst te willen opzeggen. Willen de Arbo-diensten hun klanten behouden, dan lijkt de enige mogelijkheid: kosten reduceren en/of de dienstverlening zodanig aanpassen dat het aanbod beter aansluit bij de vragen van de klant.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.