Niet gecategoriseerd

Laatste grote beurt ziekenhuis

Array

Bezoekers en patiënten van het Maasziekenhuis in Boxmeer krijgen, nu de bouwvakvakantie is afgelopen, dit najaar te maken met de laatste, grootschalige interne verbouwingen in het verouderde ziekenhuis. Die verbouwingen zijn noodzakelijk om de tijd te overbruggen tot het nieuwe ziekenhuis op toekomstig bedrijventerrein Beugen-Zuid, bij snelweg A77, in de zomer van 2009 klaar is.

Om ruimtegebrek op te lossen zal de komende maanden gewerkt worden aan uitbreiding van de afdeling spoedeisende hulp.
Deze uitbreiding omvat een nieuwe behandelkamer met twee behandelplekken, een onderzoekkamer, receptie, koffiekamer en een ruimte waar het eerste onderzoek van patiënten gebeurt. Nu zijn in Boxmeer nog vier behandelkamers waar patiënten met voorrang geholpen worden.

Deze uitbreiding, die grenst aan de huidige Spoedeisende Hulp, komt bovenop de bestaande uitbouw bij de goedereningang en meet 128 vierkante meter. Vorig jaar werden op de Spoedeisende Hulp alleen al vijfhonderd patiënten méér behandeld dan een jaar daarvoor. De verwachting is, zo laat een woordvoerster van het ziekenhuis weten, dat de nieuwe ruimten medio februari komend jaar in gebruik kunnen worden genomen.

In de afgelopen maanden werden reeds de afdelingen short-stay (kort verblijf), chirurgie, en ‘vrouw en kind’ gerenoveerd. De ruimten van deze verpleegafdelingen werden geschilderd, kregen nieuwe vloerbedekking, sanitaire voorzieningen werden opgeknapt, en er zijn kleine technische verbeteringen gedaan.

Op dit moment zijn de afdelingen cardiologie en intensive care in vijftig verpleegcontainers van 3 bij 6 meter elk gehuisvest. Deze staan vanaf begin dit jaar aan de achterkant van het ziekenhuis. Deze afdelingen blijven hier totdat verhuisd kan worden naar het nieuwe onderkomen.

De leegstaande voormalige verpleegafdeling cardiologie en intensive care op de tweede etage wordt opgeknapt en vervolgens tijdelijk ingenomen door de afdelingen interne en neurologie. In de tussentijd wordt de huidige verpleegafdeling interne/neurologie op de vijfde etage opgeknapt. Na de renovatie keert de afdeling interne terug naar de vijfde etage, de afdeling neurologie blijft op de tweede etage. Dankzij deze splitsing krijgen beide afdelingen meer ruimte om patiënten op te vangen
Bron: BN De Stem

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.