Niet gecategoriseerd

Oostelijk deel Duitsland kampt met een artsentekort

Array

In de nieuwe gebieden van voormalig Oost-Duitsland heerst steeds meer artsentekort. ‘We hebben geen tijd meer. Nu is er al een tekort van 609 huisartsen en 224 andere specialisten’, volgens een woordvoerder van de Zorgverzekeraars Dr. Hans-Joachim Helming. Procentueel bekent dit in de diverse gebieden dat in 2010 gezien hun leeftijd tussen de 40 en 49 procent stopt, en uitzicht op jonge aanwas is er niet, volgens Helming. De artsen die zich in Duitsland vestigen doen dat niet in het voormalig Oost-Duitsland. Daar moeten ze namelijk gemiddeld 36 procent meer patienten behandelen als de collegae in de rest van Duitsland. Per patiënt ontvangt de arts 72,9 procent minder vergoeding. 
De Zorgverzekeraars namen verschillende maatregelen om het tekort te keren zoals investeringsvergoedingen, maar volgens de woordvoerder is er sprake van een maatschappelijk probleem.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.