Niet gecategoriseerd

Haven trakteert vrijwilligers Emma Kinderziekenhuis AMC

Array

Tijdens Sail Amsterdam, op zondag 21 augustus, krijgen vijftig vrijwilligers van het Emma Kinderziekenhuis een rondvaart aangeboden van het Gemeentelijk Havenbedrijf. Op deze manier wil het Havenbedrijf hen bedanken voor hun inzet.

Vrijwilligers zijn in het Emma Kinderziekenhuis AMC een integraal onderdeel van de zorg. Zo produceert Emma TV met de hulp van zeventig vrijwilligers drie televisieprogramma’s per week en draaien in de CinEmma elke week twee films dankzij vrijwilligers. Ouders die even tot rust willen komen, kunnen in de ouderlounge rekenen op de verzorging door vrijwilligers. Volgens het Havenbedrijf is Sail een goed moment om aandacht te geven aan de vrijwilligers. ‘Juist bij zo´n grootse festiviteit als Sail is het zinvol stil te staan bij het vele belangrijke werk dat vaak in stilte en zonder enige vergoeding gebeurt’, zegt H. Gerson, directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf. ‘Wij als havengemeenschap voelen ons verbonden met het Emma Kinderziekenhuis, en ook met de vele vrijwilligers. Net als wij ondersteunen zij op hun manier het functioneren van het ziekenhuis’.

Al sinds 2001 zetten de Amsterdamse haven en het Havenbedrijf zich in voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met verschillende acties hebben zij ruim €100.000 bijeengebracht voor wetenschappelijk onderzoek dat nodig is om de behandeling en begeleiding van zieke kinderen te verbeteren.

Bron: AMC 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.