Een themamiddag over Spiritualiteit in de zorg

Array

Op vrijdag 7 oktober a.s. organiseert CNV Verzorging en Verpleging in de Gertrudiskapel te Utrecht een themamiddag met als onderwerp Spiritualiteit in de zorg. Tijdens deze middag zal een gastspreker iets vertellen over het Verpleegkundig Competentieprofiel Spiritualiteit. Vervolgens krijgen deelnemers de gelegenheid een workshop te volgen die hen helpt in contact te komen met hun eigen competenties op het gebied van spiritualiteit. Deelnemers kunnen daarbij een keuze maken uit de volgende drie workshops:

Eigen waarden:
Verkennen van je eigen waarden en de grenzen hierin

De tocht:
Een trektocht door je eigen ervaringen, achtergronden en zingeving

Stamtafelgesprek:
In ontspannen sfeer praten over wat je bezighoudt, wat je raakt en hoe je daar mee om gaat


Het doel van de middag is een eerste kennismaking met het onderwerp en het ervaren hoe spiritualiteit van invloed is op uw dagelijkse werkzaamheden.

De middag wordt afgesloten met de presentatie van het boek ‘zorgen met hart & ziel’.

Het boek biedt verpleegkundigen en verzorgenden handvatten om in hun werk met ethische vragen om te gaan. Tevens beschrijft het voorbeelden van ethiek uit de dagelijkse praktijk van zorgverleners. De schrijfster van het boek, Annemarie Bloemhoff, vertelt kort iets over de totstandkoming, waarna

het eerste exemplaar van het boek aangeboden aan een vertegenwoordiger van het ministerie van VWS. Op de middag zelf wordt het boek tegen het gereduceerde tarief van €6,95 voor leden en €8,95 voor niet-leden (i.p.v. € 7,95 voor leden en € 9,95 voor niet- leden) te koop worden aangeboden.

Deze themamiddag is gratis voor leden van CNV Publieke Zaak. Niet- leden betalen bij binnenkomst € 10,00.

Wilt u zich voor deze leuke en leerzame middag aanmelden. Stuurt u dan een e-mail naar Gina Biesaart: [email protected], o.v.v. themadag 7 oktober 2005. Vergeet u niet uw naam en adres in de e-mail te vermelden. Als u geen beschikking heeft over e-mail, dan kunt u ook bellen: 070-4160642.

Bron: Zorgethiek / CNV publiekezaak

Relevante linken:
www.zorgethiek.nl
www.cnvpubliekezaak.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen