Niet gecategoriseerd

Jouwvakbond.nl geeft zorgwerknemer een stem

Array

Er gebeurt enorm veel in de ouderen- en thuiszorg, waardoor de kwaliteit van de zorgverlening en die van de zorgwerknemer onder druk staan. Om werknemers bewust te maken van de ontwikkelingen en hoe ze daarop invloed kunnen uitoefenen, start CNV Publieke Zaak 1 september met de campagne Jouwvakbond.nl. De bond bezoekt drie maanden lang een groot aantal zorginstellingen in de ouderen- en thuiszorg om te praten met de werknemers. Daarnaast wordt de gelijknamige website gelanceerd. Het is de hoogste tijd dat de werknemers aan het woord komen!

Op de website Jouwvakbond.nl kunnen zorgverleners onder meer nieuws en informatie vinden over de ontwikkelingen in hun sectoren en met elkaar discussiëren of ervaringen uitwisselen. Met de campagne wil CNV Publieke Zaak de stem van de werknemer laten doorklinken. Zo kan de vakbond beter inspelen op vragen en bezorgdheden die bij de mensen leven.Jouwvakbond.nl geeft zorgwerknemer een stem Er gebeurt enorm veel in de ouderen- en thuiszorg, waardoor de kwaliteit van de zorgverlening en die van de zorgwerknemer onder druk staan. Om werknemers bewust te maken van de ontwikkelingen en hoe ze daarop invloed kunnen uitoefenen, start CNV Publieke Zaak 1 september met de campagne Jouwvakbond.nl. De bond bezoekt drie maanden lang een groot aantal zorginstellingen in de ouderen- en thuiszorg om te praten met de werknemers. Daarnaast wordt de gelijknamige website gelanceerd. Het is de hoogste tijd dat de werknemers aan het woord komen! Op de website Jouwvakbond.nl kunnen zorgverleners onder meer nieuws en informatie vinden over de ontwikkelingen in hun sectoren en met elkaar discussiëren of ervaringen uitwisselen. Met de campagne wil CNV Publieke Zaak de stem van de werknemer laten doorklinken. Zo kan de vakbond beter inspelen op vragen en bezorgdheden die bij de mensen leven. Ontwikkelingen die momenteel spelen en waarover de zorgverleners zich bij de bijeenkomsten en op de site www.jouwvakbond.nl kunnen uitspreken zijn onder meer: • Moeten zorginstellingen zich ontwikkelen tot hotels of niet? • Moet zorg worden geveild via internet? • Welke gevolgen hebben reorganisaties voor mij? • Werkgevers willen flexibeler werknemers en beloning naar prestatie; is dat een goed idee? • Werknemers moeten zelf verantwoording nemen voor scholing als het aan de werkgevers ligt. Motiveer je mensen dan beter? • Staan er teveel regels in de cao? Moeten werkgevers meer vrijheid krijgen om lokaal te onderhandelen met ondernemingsraden of de werknemer zelf? Er zijn genoeg redenen voor CNV Publieke Zaak om werknemers te spreken en vooral naar hun mening te luisteren. Wat wil de werknemer? Dat wil de bond bij de campagne Jouwvakbond.nl horen, zodat het zich daarvoor sterk kan maken! Met Jouwvakbond.nl worden werknemers opgeroepen naar een van de vele bijeenkomsten te komen óf een bezoek te brengen aan de internetsite www.jouwvakbond.nl. De internetsite is vanaf 1 september bereikbaar. Inmiddels hebben de leden van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg de campagnekrant Jouwvakbond.nl ontvangen.
Bron: Zorgkrant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.