Multimedia apparaten en schoolprestaties

Array

Het effect van de enorme toename van communicatiemiddelen met behulp van multimedia apparaten, zoals computer en televisie op de schoolprestaties van kinderen was tot op heden niet onderzocht. Dit Amerikaanse onderzoek bekeek door interviews en vragenlijsten dit effect onder "third grade" scholieren (8 jaar) op 6 basisscholen in Californie. Door middel van vragenlijsten en interviews werd het gebruik van multimedia apparaten in het huishouden bepaald. De schoolprestaties werden bepaald aan de hand van de "Stanford Achievement Test", waarbij gekeken wordt naar rekenen, lezen en taalkundig begrip. Het bleek dat het aanwezig zijn van een televisie op de slaapkamer een statistisch significante negatieve associatie had met de schoolprestaties van deze kinderen. Tevens bleek dat het toegang hebben tot een computer thuis een positieve associatie had met de schoolprestaties bij deze kinderen. Deze onderzoekers concluderen dat het gebruik van multimedia apparaten in het huishouden een significante invloed hebben op de schoolprestaties van de leerlingen op de basisschool.

Bron: Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen