Niet gecategoriseerd

AVVV wil register voor verzorgenden

Array

De AVVV wil voor verzorgenden een register opzetten waarmee hun deskundigheid geregistreerd wordt. Inschrijven in het register is vrijwillig en zou vanaf volgend jaar een feit moeten zijn. De AVVV heeft met het register een aantal doelen. Volgens beleidsmedewerker R. de Korte is het belangrijk dat verzorgenden hun eigen competenties gaan bijhouden in het register. Daarmee zou een bewustwordingsproces in gang gezet kunnen worden wat uiteindelijk leidt tot een kwaliteitsverbetering.

Bovendien zou het volgens de AVVV mooi zijn als het vak van verzorgendemeer geprofileerd wordt en verzorgenden weer trots worden. In eerste instantie krij-gen alleen verzorgenden met niveau 3 toegang tot het register, later mogen ook niveau 1 en 2 toetreden. Inschrijven kan door middel van een diploma, om ingeschreven te blijven, is het noodzakelijk om aan bijscholing te doen
Het is de bedoeling dat verzorgenden elektronisch zelf hun register gaan bijhouden. Daardoor hoeft geen gigantische bureaucratie opgezet te worden. Medio 2006 moet het register van start gaan.Al vanaf deze herfst zal in een aantal verpleeghuizen een proef worden gehouden.

Overigens noemt de AVVV het geen ‘register’ maar een ‘regeling’.

Bron: Verpleegkundenieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.