Niet gecategoriseerd

IGZ-rapport IC-zorg: aanbevelingen passen bij continue verbeterproces complexe zorg

Array

Kwalitatief is de zorg op IC’s in de ziekenhuizen goed. Dat concludeert de NVZ naar aanleiding van het rapport Intensieve Zorg, dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag publiceert. De IGZ heeft onderzoek gedaan naar de capaciteit van IC’s voor volwassenen en de kwaliteit van het interklinisch vervoer van patiënten die intensieve zorg nodig hebben.

Uit het onderzoek komt naar voren dat nog te vaak patiënten met een complexe klinische problematiek worden verpleegd op IC-afdelingen die daar eigenlijk niet voor toegerust zijn. Ook het vervoer van IC-patiënten van het ene ziekenhuis naar het andere kan beter.
Wat de NVZ betreft passen deze uitkomsten bij het continue verbeterproces van ziekenhuizen om – ook op IC’s – steeds complexere en intensievere zorg te kunnen bieden. Ze onderstrepen het belang van lopende initiatieven als www.zorg-capaciteit.nl Met behulp van deze website, die NICTIZ vandaag presenteert, kunnen medewerkers van ziekenhuizen en meldkamers snel en doeltreffend patiënten plaatsen op IC’s waar de gewenste zorg kan worden verleend. De NVZ voert het beheer over deze site.
Conclusies Inspectie
Als meetlat voor het onderzoek gebruikte de IGZ de richtlijn organisatie en werkwijze op de IC uit 1993 en enquêteerde in maart 2004 de ziekenhuizen. De IGZ vindt het positief dat de capaciteit van IC-afdelingen sindsdien sterk is toegenomen. Toch worden nog te vaak patiënten met een complexe klinische problematiek verpleegd op IC-afdelingen die daar eigenlijk niet voor toegerust zijn. Ook blijken IC-afdelingen niet altijd voldoende toegerust om complexe ziektegevallen optimaal te behandelen.

Daarnaast kan het vervoer van IC-patiënten van het ene ziekenhuis naar het anders worden verbeterd. Niet altijd voldoet de organisatie van het interklinisch vervoer aan de gestelde eisen voor materiaal en medische en verpleegkundige begeleiding.

Lopende initiatieven   
De NVZ vindt het jammer dat de IGZ alleen heeft gekeken naar toepassing van de richtlijn en niet ook naar de resultaten van IC-zorg en de lopende initiatieven voor verbetering die aansluiten op de ‘pijnpunten’ die de IGZ in Intensieve Zorg  opvoert. Daar is, naast de genoemde website, de regionale inrichting van MICU-teams (transport met een volledige mobiele IC-uitrusting) een voorbeeld van. De NVZ is samen met onder meer de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) binnen het Kernteam Volwassenen IC bezig zes van deze teams te realiseren. Ook effectievere samenwerking op regionaal niveau heeft al langer de aandacht van de NVZ en moet via de nieuwe richtlijn Organisatie en Werkwijze IC van de grond komen.
Verder zet de IGZ in op algemeen aanvaarde criteria voor een levelindeling (I, II, III) voor IC’s zodat patiënten kunnen worden behandeld op het juiste niveau van zorg.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.