Internetgeneeskunde in de gevarenzone?

Array

WAAR ZIJN DE GRENZEN?

Wordt Nederland het eerste land in de wereld waar de internetgeneeskunde op een verantwoordelijke en efficiënte wijze deel uitmaakt van de bestaande zorgstructuur?

Diverse pioniers hebben in de afgelopen jaren aangetoond dat met de nieuwe vorm van communicatie in onze vaak traag opererende zorg veel mogelijk is. Met name voor de patiënt, die vaak niet als client werd gezien en dit in de huidige tijd zeker wenst.

Het nieuwe Zorgstelsel in 2006 zal hier zeker aan gaan meewerken. De vorm van efficiënte communicatie zal daarin een grote rol gaan spelen.

Inmiddels zijn er richtlijnen met betrekking tot het online arts-patiënt contact. Het is nu tijd voor het vastleggen van een verantwoordelijke wijze van communicatie via internet van een online zorgverlener met patiënten die hij niet door een persoonlijk contact kent. Juist deze groep mensen groeit aanzienlijk, temeer daar blijkt dat zij voor discrete onderwerpen en vragen en het bestellen van medicatie gebruik willen maken van een betrouwbare arts en apotheek.

Dit onderwerp staat centraal tijdens het 7e symposium van het Nationaal Platform E-Health (www.e-healthplatform.nl) dat op maandag 12 september 2005 plaatsvindt in: Humanitas Akropolys, Achillesstraat 290, 3054 LC Rotterdam. Tijd: 16.30 tot 18.30 uur.

De sprekers die u kunt verwachten zijn:
Drs. S. Buijs, woordvoerder Volksgezondheid Tweede Kamer CDA
Drs. D.B. Rietdijk, psycholoog Interapy (www.interapy.nl)
Ir. C.E. Roeters, bedrijfsarts en directeur van (www.arboactive.nl)
Drs. H. Tjiook, apotheker en directeur (www.efarma.nl)
Mr. A.M. de Koning, advocaat (Simmons en Simmons te Rotterdam)

Het Nationaal Platform E-Health is een initiatief van vooruitstrevende artsen, specialisten, ICT deskundigen en zorgverzekeraars. En wordt ondersteund door Humanitas (www.humanitas.nu), De e-maildokter (www.emaildokter.nl), Intermax bv (www.intermax.nl) en Vivici (www.vivici.nl) De entree is gratis, via de website www.e-healthplatform.nl kunt u zich aanmelden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen