Niet gecategoriseerd

Acute Zorg voor vandaag en (over)morgen

Array

Afgelopen vrijdag was het congres Acute Zorg voor vandaag en (over)morgen. Het was weer een succesvol congres. De drijvende kracht achter dit congres is Professor of Public Health Guus Schrijvers. Het doel van dit congres was om Doelen, structuren en kwaliteit ontwikkelingen voor de verlening van acute zorg in kaart te brengen. Net als in voorafgaande jaren biedt het congres een overzicht van nieuw beleid, nieuwe studies, nieuwe inzichten en nieuwe initiatieven over de afgelopen 12 maanden. De doelstellingen voor acute zorg van Utrecht, Purmerend, Twente en Brabant en op nationaal niveau voor de komende jaren werden besproken. Tal van sprekers uit genoemde gebieden beantwoordden deze vraag. Daarnaast was er een presentatie van de nieuwe organisatie voor de huisartsenposten in Utrecht en ‘t Gooi. En natuurlijk kwam de kwaliteit van de acute zorg in al haar aspecten aan de orde: visie-ontwikkeling, nieuwe beroepen, management en klachtenbemiddeling.
Deze aspecten stonden alle in relatie tot kwaliteitsbevordering en ze komen alle aan de orde. Inmiddels zijn veel presentaties online te bekijken.

Tevens is er een literatuurlijst en een bronnen

Literatuur lezing G. Smid
Literatuur lezing R. Drijver
Persbericht Kennemerland en West-Brabant zetten belangrijke stap voorwaarts in elektronische communicatie tussen huisarts en huisartsenpost
Professionele Samenvatting
SamenvattingAdequate dossiervorming met het EMD
CURRICULUM VITAE van de sprekers (nog niet compleet)  
Literatuur passend bij de voordracht van Sonja Oomkens, klachtbemiddelaar en kwaliteitscoördinator SDHU  
Telefonische bereikbaarheid huisartsenposten – Inspectie voor de gezondheidszorg, Den Haag, juni 2005 – www.igz.nl
Onderzoeksprogramma Spoedzorg – Centra for Quality of Care Research (WOK), Nijmegen, juni 2005 – www.wok.reseach.nl
Acute Zorg in Utrecht – Julius Centrum, Utrecht, maart 2005 – www.juliuscenter.nl – publications – other
Snel en goed omdat het moet – Standpunt AVVV over herinrichting acute zorgketen
Daarnaast is er nog veel meer informatie en achtergrond te vinden op www.Acute zorg.nl Bron: Acute zorg
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.