AMC onderzoekt doorstroom patiënten met chips

Array

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam begint binnenkort een onderzoek naar de doorstroom van patiënten in het operatiecentrum met behulp van chips. M.Ros, hoofd ICT-strategie-afdeling van het ziekenhuis, denkt dat de wachttijden voor de operatie kunnen worden verkort.
De bedoeling is om patiënten te voorzien van een chip in een polsbandje of op een andere uitwendige plek. De chips worden niet, zoals in een Rotterdamse discotheek gebeurt, geïmplanteerd.

Met behulp van radiofrequentie wordt dan in de gaten gehouden hoe lang zij op verschillende afdelingen moeten wachten. De gegevens worden automatisch opgeslagen in een computer, zodat het ziekenhuis achteraf kan kijken welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

Het ziekenhuis gaat ook het beheer en de voorraad van dure materialen zoals implantaten of wegwerpinstrumenten op deze manier controleren. Ook daar hoopt het ziekenhuis te kunnen bezuinigen.
Tot slot wordt ook het kwaliteit en de van bloedzakken in het ziekenhuis met chips in de gaten gehouden. De drie projecten worden uitgevoerd in samenwerking met Capgemini, Geodan, Intel en Oracle, met subsidie van de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken.

Bron: AMC & AD

Rob

Recente artikelen