Informatiebijeenkomst Glaucoom

Array

Glaucoom is een oogziekte die meestal laat wordt opgemerkt, zodat al aanzienlijke schade kan zijn opgetreden. Door te hoge oogdruk wordt de oogzenuw steeds zwaarder beschadigd, waardoor een steeds groter deel van het gezichtsveld uitvalt. De schade is onherstelbaar. Als geen maatregelen worden genomen is uiteindelijk blindheid het gevolg.
Glaucoom is erfelijk, zodat mensen die familieleden (voorouders, ooms, tantes) hebben die blind zijn geworden zich zouden moeten laten controleren. Daarnaast lopen vooral mensen in de leeftijdsgroep 50+ risico glaucoom te krijgen. Voor verdere informatie is een persmap verkrijgbaar bij met secretariaat van de Glaucoomvereniging ([email protected])

De afdeling Amsterdam/Haarlem organiseert een informatiemiddag op zaterdag 1 oktober om 13:30 uur in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) aan de Oosterpark 9 te Amsterdam. Tijdens deze middag zullen Dr.J.P.Witmer en Dr L.J. Van Rijn van de afdeling Oogheelkunde van het OLVG aanwezig zijn en spreken over laserbehandeling enwordt u uitvoerig geïnformeerd het oogdruppelen.
U kunt zich opgeven bij Harm Helmantel, telefoon 0297-567338 of bij Martine van Voornveld, telefoon 023-5333181.

Recente artikelen