Glaucoom bijeenkomsten

Array

Glaucoom is een oogziekte die meestal laat wordt opgemerkt, zodat al aanzienlijke schade kan zijn opgetreden. Door te hoge oogdruk wordt de oogzenuw steeds zwaarder beschadigd, waardoor een steeds groter deel van het gezichtsveld uitvalt. De schade is onherstelbaar. Als geen maatregelen worden genomen is uiteindelijk blindheid het gevolg. Glaucoom is erfelijk, zodat mensen die familieleden (voorouders, ooms, tantes) hebben die blind zijn geworden zich zouden moeten laten controleren. Daarnaast lopen vooral mensen in de leeftijdsgroep 50+ risico glaucoom te krijgen. Voor verdere informatie is een persmap verkrijgbaar bij met secretariaat van de Glaucoomvereniging ([email protected]).De afdeling Twente organiseert een bijeenkomst op 8 oktober om 14:00 uur in het Streekziekenhuis Midden Twente, Geerdinksweg 141 te Hengelo. Dr. T. Bakx, oogarts, spreekt over diverse soorten glaucoom en de behandeling hiervan. Na de pauze worden vragen uit de zaal door Dr. T. Bakx beantwoord. Als laatste onderdeel zal de heer G.Kerssies een instructie geven van het oogdruppelen, met én zonder hulpmiddelen. Lotgenotencontact afdeling Hilversum organiseert een bijeenkomst op 7 oktober van 14:00 uur tot 16:30 uur in Zorgcentrum Het Gooierserf, Van Riebeeckweg 50 te Hilversum. U kunt zich aanmelden bij Ada Kulik via telefoon 035-5414767 of [email protected] (Gaarnealtijd uw naam, adres en telefoonnummer vermelden)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen