Basisartsen dreigen titel te verliezen door nieuw wetsvoorstel

  0
  348

  Angela Carper, Arts, redacteur van www.geneeskundestudent.nl attendeerde ons op een onderwerp dat zij op hun site onder de aandacht hebben gebracht. Wat is het geval? Binnenkort zal de Eerste Kamer over de aanpassing van de wet BIG beslissen. Hierin is een artikel opgenomen dat alle artsen, ook basisartsen, zich iedere 5 jaar moeten herregistreren.

  Dit betekent dat basisartsen die een tijdje uit het vak zijn (vanwege kinderen, reizen, management/farmaceutische of overige functies) in de toekomst hun artsentitel kunnen verliezen. Het verlies van de artsentitel betekent het verlies van de gehele basisopleiding. Momenteel zijn er in totaal 12.500 basisartsen.

  Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de KNMG .

  Ben jij ook tegenstander van dit wetsvoorstel? Wil jij voorkomen dat de Eerste Kamer hem laat passeren en duizenden basisartsen in de toekomst het vak uitzet?
  Teken dan de volgende petitie: http://www.beschermdetitel.nl/

  Vorig artikelGreenpeace eist strenge Europees chemicaliënwetgeving (REACH)
  Volgend artikelHet anti-burnout centrum Daidalos in Driebergen………….deel II
  Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.