Niet gecategoriseerd

Basisartsen dreigen titel te verliezen door nieuw wetsvoorstel

Array

Angela Carper, Arts, redacteur van www.geneeskundestudent.nl attendeerde ons op een onderwerp dat zij op hun site onder de aandacht hebben gebracht. Wat is het geval? Binnenkort zal de Eerste Kamer over de aanpassing van de wet BIG beslissen. Hierin is een artikel opgenomen dat alle artsen, ook basisartsen, zich iedere 5 jaar moeten herregistreren.

Dit betekent dat basisartsen die een tijdje uit het vak zijn (vanwege kinderen, reizen, management/farmaceutische of overige functies) in de toekomst hun artsentitel kunnen verliezen. Het verlies van de artsentitel betekent het verlies van de gehele basisopleiding. Momenteel zijn er in totaal 12.500 basisartsen.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de KNMG .

Ben jij ook tegenstander van dit wetsvoorstel? Wil jij voorkomen dat de Eerste Kamer hem laat passeren en duizenden basisartsen in de toekomst het vak uitzet?
Teken dan de volgende petitie: http://www.beschermdetitel.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.