Niet gecategoriseerd

Ongenuanceerde berichtgeving schadelijk

Array

ActiZ maakt ernstig bezwaar tegen de ongenuanceerde berichtgeving omtrent vermeende fraude in thuiszorg . Een uitgelekt rapport van een landelijke zorgverzekeraar meldt vandaag aanleiding te hebben voor grote verontrusting. Aard en omvang van de eventuele fraude zijn nog niet vastgesteld. ActiZ brancheorganisatie verpleging, verzorging en thuiszorg concludeert uit de berichtgeving tot nu toe, dat er sprake is van twee verschillende situaties.

Daar waar feitelijke frauduleuze handelingen zijn verricht, waardoor zorggeld van de AWBZ onrechtmatig onttrokken zou zijn aan de directe zorgverlening, zal een FIOD-onderzoek op korte termijn uitsluitsel moeten geven. Daar waar het verschillende vormen van ondercontractering betreft, is de Nederlandse Zorgautoriteit bezig nader onderzoek te doen naar de rechtmatigheid van handelen.
Marktwerking en b.v. de grote verschuivingen, die de WMO in de gunning van contracten te weeg brengt, is er de oorzaak van dat thuiszorgorganisaties zich op velerlei wijze organiseren. ActiZ juicht de onderzoeken toe omdat daarmee helder wordt, of het systeem waar binnen de thuiszorg nu georganiseerd is, sluitend is. Met de ongenuanceerde berichtgeving van dit moment wordt evenwel schade aangericht aan een branche, die een grote tevredenheid van de klanten kent en een zeer groot werkveld betreft. Dagelijks werken meer dan 200.000 zorgverleners naar volle tevredenheid bij mensen thuis, georganiseerd door integere zorgorganisaties.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.