Vaker Spina Bifida bij obese moeders

Array

Vrouwen die voor ze zwanger raken flink overgewicht hebben, zetten veel vaker een kind op de wereld met een aangeboren afwijking dan vrouwen met een gezond gewicht. Zwangerschap en obesitas zijn geen goede combinatie, concluderen Amerikaanse experts. Aanstaande moeders met een bmi boven de 30 (obesitas), lopen twee keer zoveel risico te bevallen van een kind met een open ruggetje, blijkt uit onderzoek. Ook de kans op afwijkingen aan het hart, de geslachtsdelen en ledematen neemt fors toe. Ook vrouwen die iets te zwaar zijn (bmi tussen de 25 en 30) worden vaker naar verrast tijdens hun zwangerschap. Ondergewicht is minder riskant, maar geeft wel een grotere kans op een hazenlip. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 14.000 kinderen die werden geboren tussen 1997 en 2002.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen