Ingenieuze pillenautomaat in gebruik

0
340

Apotheek Tholen opende gisteren zijn deuren in de Vliethof. Afgelopen weekeinde was de grote verhuizing. De nieuwe farmacie is modern, ruim en voorzien van de nieuwste techniek. Grote trots is robot Rob. Hij staat nu achter de balie.Voor de medewerkers is de apotheek met zijn moderne snufjes vooral wennen. Bezoekers kunnen door het rode glas een glimp van het apparaat opvangen. Werkman wil het apparaat de komende weken eerst goed testen. De inspectie kijkt mee over onze schouders, dus ze willen absoluut geen fouten maken. De apotheek verhuist dit weekend naar haar nieuwe onderkomen in De Vliethof. De automaat staat er al een tijdje te wachten. Het is een soort robot, die de medicijndoosjes in een bakje laat vallen. Op het moment dat de klant zijn pillen komt ‘pinnen’ worden ze via een lopende band naar de automaat gebracht. De ingebruikname vindt plaats in drie fasen. Eerst gaan de medewerkers van de apotheek er zelf mee werken. Op die manier hoeven ze niet meer steeds naar achteren te lopen om de medicijnen te halen. Als dat goed werkt, kunnen klanten de automaat zelf gaan gebruiken, maar alleen tijdens de reguliere openingstijden. Als het allemaal goed gaat, kan de pillenautomaat ook buiten de openingstijden open. Werkman schat dat het binnen een maand zover kan zijn. De apotheek in Tholen is de eerste in Nederland die het systeem in gebruik neemt en daarom houdt de Inspectie voor de Volksgezondheid de boel nauwlettend in de gaten. De apotheker denkt vooral mensen die buiten Tholen werken, en dus geen tijd hebben om hun medicijnen overdag op te halen, tegemoet te komen.