Ziekenhuizen vergelijken met een muisklik

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om ziekenhuizen op internet met elkaar te vergelijken. Zorgsectorinfo.nl is een internetdatabase met profielgegevens over alle zorginstellingen in Nederland. De database is bedoeld voor de professionele gebruiker, zowel binnen de non-profit sector als binnen de commerciële sector. Nieuw is de optie om de informatie van twee ziekenhuizen naar keuze naast elkaar te zien. Een zeer handig hulpmiddel vanuit oogpunt van bijvoorbeeld benchmarking, marketing- en managementinformatie.

In de database zijn zowel instellingen binnen de cure (ziekenhuizen, inclusief categorale instellingen, en zelfstandige behandelcentra) als binnen de care (ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en de thuiszorg) opgenomen. Hierin kunnen gegevens over omzet, personeel, investeringen, vestigingsplaats en locaties per instelling geraadpleegd worden. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden, onder andere op basis van vestigingsplaats.
Geïnteresseerden kunnen www.zorgsectorinfo.nl raadplegen voor meer informatie over de werking van de database.



Zorgsectorinfo.nl is een initiatief van MISA Management Information Services Amstelveen B.V. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en is werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen