Rijnmondnet gekwalificeerd als zorgserviceprovider (ZSP)

Array

Rijnmondnet (Rotterdam) heeft zich als derde datacommunicatienetwerk op 4 oktober gekwalificeerd als zorgserviceprovider (ZSP).

ZSP’s maken communicatie van de informatiesystemen van zorgverleners met het landelijk schakelpunt (LSP) mogelijk. De eisen waaraan ZSP’s moeten voldoen, zijn opgesteld door NICTIZ.

Alle communicatie van en naar een goed beheerd zorgsysteem die is aangesloten op de landelijke ICT-infrastructuur in de zorg, wordt via een zogenoemde zorgserviceprovider (ZSP) ontsloten. Netwerkleveranciers kunnen zich kwalificeren als zorgserviceprovider door hun software en omgeving aan te passen aan de ZSP-eisen. Op basis van een EDP-audit wordt getoetst of de leverancier aan alle ZSP-eisen voldoet.



Kwalificatie zorgserviceprovider

Om de werking, veiligheid en betrouwbaarheid van de communicatie na de kwalificatie te borgen, sluit NICTIZ met zorgaanbieders en ICT-leveranciers overeenkomsten af. Onder ‘Meer informatie’ in het rechtermenu vindt u een korte toelichting over de relatie tussen de partijen en de samenhang tussen de overeenkomsten.

Kwalificatie
Als het auditrapport positieve resultaten toont, zult u een ZSP-kwalificatie ontvangen in de vorm van een oorkonde, en kunt u goed beheerde zorgsystemen aansluiten om via het landelijk schakelpunt te communiceren.

Bij het landelijk schakelpunt wordt kenbaar gemaakt dat als een zorgserviceprovider gekwalificeerd is, zodat het landelijk schakelpunt gegevens via dat netwerk kan routeren.

Hier vindt u een overzicht van leveranciers met een ZSP-kwalificatie.
VERGEET DE PINKFACTS ACTIE NIET!.

PINKFACTS: LAAT ZIEN DAT JE OM ZE GEEFT! 

In deze actie maand veilen we allerlei Pink Ribbon Goodies op EBAY onder het motto: “Together we can make a difference”

Recente artikelen