Schots Centrum voor Telehealth en Schotse gezondheidsdienst starten proef met Cisco HealthPresence

0
269

cisco_health_telepresence_kl.JPGHet Schotse Centrum voor Telehealth (SCT), Cisco en de Nationale gezondheidsdienst in Schotland kondigen de eerste proef ter wereld aan van Cisco’s HealthPresence, een nieuw concept voor patientenzorg waarbij gebruik wordt gemaakt van Cisco TelePresence-technologie om zorg op afstand te verlenen.

Cisco HealthPresence combineert geavanceerde video, audio en callcenter-technologie met medische informatie, via een streng beveiligd netwerk. Hierdoor wordt een virtuele, persoonlijke ontmoeting mogelijk tussen patient en arts, die mogelijk kilometers van elkaar zijn verwijderd. Cisco HealthPresence is een technisch platform, uitgerust met medische diagnoseapparatuur zoals stethoscopen, otoscopen en monitoren die bloeddruk, temperatuur en hartslag kunnen meten. Hiermee kan de fysieke toestand van de patient worden vastgesteld. Er is een begeleider aanwezig om de medische apparatuur te bedienen en om het goed functioneren van HealthPresence te bewaken.De proef vindt plaats in het Aberdeen Koninklijke ziekenhuis in Schotland waarbij de doeltreffendheid van Cisco HealthPresence wordt beoordeeld, alsook de tevredenheid van patienten en verzorgers. Bij een succesvol resultaat zullen mogelijk meer proeven worden gestart in Schotland en in de rest van de wereld.

Vorig artikelNZa onderzoekt vrije prijzen dieetadvisering
Volgend artikelBeter zonder AWBZ?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.