GERRIT winnaar van de zesde EPN/ Nitel Telemedicineprijs

0
261

GERRIT winnaar van de zesde EPN/ Nitel Telemedicineprijs. Dit maakte Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid voor het CDA, bekend tijdens het executive dinner op de beurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is niet alleen een verdienste van GERRIT maar juist ook van alle zorgverleners en zorginstellingen die hier aan hebben meegewerkt. Klik hier om het persbericht te lezen. Het Nitel draagt bij aan het verbeteren van de Nederlandse gezondheidszorg door het versnellen van invoering en gebruik van telemedicine toe-passingen. Nitel is onderdeel van EPN.

De stichting GERRIT is het samenwerkingsverband van en voor Friese zorgverleners op het gebied van ICT en informatie-uitwisseling. GERRIT is sinds haar ontstaan in 1996 de verzorger van elektronische berichtgeving tussen ziekenhuizen, laboratoria, huisartsen en apotheken. In 2003 is de scope verbreed: GERRIT als complete ICT-dienstverlener ter ondersteuning van samenwerking en samenhang in de zorg, voor zowel de cure als de care. Als professionele en zelfstandige organisatie, realiseert GERRIT nu allerlei vormen van elektronische communicatie en stimuleert het gebruik daarvan.

Op de site van Gerrit vindt u informatie over de projecten, diensten, nieuws en contactgegevens. Participanten en medewerkers kunnen inloggen om uitgebreidere informatie te vinden.

De vier genomineerden waren:

  • Stichting Zorggroep Eerste Lijn in de regio Nieuwe Waterweg Noord en Delfland, Westland, Oostland (DWO).
  • SHL (Etten-Leur) in de regio Zuid-West Nederland, Hoekse Waard, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard, Noord- en Zuid-Beveland, Schouwen Duiveland, Tholen en Den Haag.
  • Stichting Gerrit, in de regio Friesland.
  • Stichting Zorgring: in de regio Noord-Holland Noord (West-Friesland), de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Texel) en rondom Alkmaar.
Vorig artikelScholieren op de OK!
Volgend artikelQuickscan Telemedicine
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.