Onafhankelijke tussendoortjesvergelijker online

0
204

Het Brussels Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Brussel Leefmilieu. Het wordt gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid  wil mensen bewuster laten consumeren. Aardbeien in november of boontjes uit Kenia? De meeste groenten en fruit zijn in ons land het hele jaar beschikbaar en komen vanuit alle windstreken. Zo geraakt de consument zijn affiniteit met de plaatselijke seizoensgroenten- en fruit kwijt.
Bij het begin van de lente stelt het OIVO zijn kersverse seizoenskalender voor met een overzicht van de belangrijkste groenten en fruit, per seizoen gerangschikt. Opdat u gezonder, milieuvriendelijke én goedkoper zou eten.
Smakelijk!

Iedereen eet wel eens een tussendoortje om de honger te stillen, energie op te doen of gewoon om te schnabbelen. Nadat het OIVO een studie had gemaakt om te kijken naar het verpakkingsafval van tussendoortjes, vonden we het tijd om eens te gaan kijken naar de calorische waarde van tussendoortjes. Veel kinderen en volwassenen nemen immers dagelijks teveel calorieën in, met overgewicht tot gevolg.

Sommige tussendoortjes worden gepromoot als onderdeel van een gezonde voeding of als suikervrije 10-uurtjes. Dit is in bepaalde gevallen onjuist en maakt het moeilijk in te schatten welk product nu juist een calorierijk tussendoortje en welk een gezond alternatief is. Om dit na te gaan heeft het OIVO een reeks van 10 uurtjes met mekaar vergeleken en de resultaten in eenvoudig te vergelijken grafieken gestopt. Dus klik uw favoriete tussendoortje aan en vergelijk zijn calorische waarde met een reeks van andere tussendoortjes.

We zijn benieuwd of u na de test nog dezelfde tussendoortjes zult blijven eten.