UMCG ontwikkelt website voor lotgenoten i.s.m. patiënten

Het UMCG heeft samen met patiëntenverenigingen drie websites ontwikkeld: Samen met de BorstkankerVereniging Nederland is de site http://www.borstkanker.umcg.nl gemaakt en samen met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker de site http://www.prostaatkanker.umcg.nl. De Nederlandse Stomavereniging heeft meegewerkt aan de site http://www.stoma.umcg.nl.

Op de sites vinden patiënten informatie over het traject dat zij in het UMCG doorlopen als zij (mogelijk) borstkanker of prostaatkanker hebben of een stoma krijgen. Op de site kunnen zij onder meer lezen welke onderzoeken en behandelingen mogelijk zijn en welke nazorg het UMCG biedt. Het bijzondere aan de websites is dat alle teksten die er op staan samen met patiënten zijn opgesteld en dat ook de structuur van de sites samen met patiënten is bepaald.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen