KPN koopt IPT Medical Services

0
843

KPN koopt IPT Medical Services, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zorg op afstand.

KPN neemt IPT Medical Services over. IPT Medical is gespecialiseerd in zorg op afstand. Hiermee zet KPN opnieuw een belangrijke strategische stap binnen de zorg. IPT Medical Services is de voornaamste leverancier van telemedicine-diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en diagnostische centra.

Brede zorgdienstverlening
Met de overname van IPT Medical Services kunnen zorgverleners bij KPN terecht voor een brede dienstverlening voor zorg op afstand. Zo kan een patiënt via televisie en een breedbandverbinding een consult met een arts of andere zorgverlener hebben. Ook kan een patiënt bijvoorbeeld thuis met makkelijk te bedienen meetapparatuur, zoals een bloeddrukmeter, zelf meetgegevens versturen. Het medisch servicecentrum beoordeelt dan de meetgegevens.Sneller uit ziekenhuis
Hierdoor kunnen patiënten sneller uit het ziekenhuis naar huis en hun gezondheid vaker op een makkelijke manier (laten) controleren. Ook kunnen zij via beeldverbindingen eenvoudig contact maken met familie, lotgenoten en mantelzorgers. Deze oplossingen vergroten voor de patiënt het gevoel van comfort en veiligheid en leveren voor de gezondheidszorg een kostenbesparing op.

Grotere rol ICT in zorgmarkt
Monique Phillipens, directeur Zorg KPN, zegt hierover: "ICT speelt een steeds grotere rol in de snel veranderende zorgmarkt. Zo neemt het aantal ouderen in Nederland rap toe, maar groeit het aantal medische behandelaars niet evenredig mee. Het is daarom van belang oplossingen in te zetten, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening op niveau blijft. Dit verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten, zonder dat de kosten uit de hand lopen. ICT-oplossingen kunnen dit mogelijk maken. Dankzij de overname van IPT Medical Services hebben wij nog meer mogelijkheden om met ICT-oplossingen vervangende zorg te bieden."

Vorig artikelKan schrijven en praten over je ziekte het genezingsproces versnellen ? Deel 2
Volgend artikelHumanisten ontvangen Koninklijke Onderscheidingen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.