Amerikaanse therapeuten gebruiken Wii voor therapie

0
227

Op medische afdelingen en in bejaadenhuizen wordt sinds een paar maanden Nintendo's Wii-console voor fysieke therapie gebrukt. Volgens de therapeuten kan de Wii het evenwicht, het uithoudingsvermogen en de coördinatie van patiënten verbeteren. 

Het idee om de Wii voor therapie te gebruiken is afkomstig van therapeut Robbie Winget. Hij hoorde dat een rehabilitatiekliniek in Canada de Wii succesvol gebruikte voor therapeutische doeleinden. Winget probeerde de Wii uit bij een vriend en hij was er al snel van overtuigd dat het spelen met een Wii goed kan zijn voor patiënten die een hartaanval hebben gekregen of schade hebben aan hun ruggenmerg of hersenen.

Patiënten gebruiken de console niet alleen voor fysieke oefeningen maar ook om over het internet te surfen. Dit verbetert de hersenactiviteiten van de patiënten.
Alle patiënten krijgen drie uur per dag therapie en mogen een paar keer per week ongeveer 30 minuten met de Wii spelen. Winget verwacht niet dat de Wii ooit normale therapie zal vervangen, maar het is een goede aanvulling.

Op dit moment heeft de medische afdeling nog geen eigen Wii. Widget hoopt dat hij er eentje op korte termijn kan kopen zodat alle patiënten er gebruik van kunnen maken.