Prof.dr. Jan Kremer in Nationaal Debat Gezondheidszorg

0
194

Dit jaar vindt de 4e editie plaats van de Nationale Debatcyclus Gezondheidszorg waarin zorgbestuurders met elkaar in debat gaan over vernieuwing en professionalisering van de zorgsector in Nederland. Hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde prof.dr. Jan Kremer levert diverse bijdragen. Zo verzorgt hij op 23 mei tijdens het onderdeel Top Bestuurders Meeting een inleiding getiteld ”Elke patiënt zijn eigen virtuele ziekenhuis”. In het onderdeel Grande Finale op 11 juni leidt Kremer een tafeldiscussie met als thema “Virtuele zorg”.

Jan Kremer en zijn team maakten naam in binnen- en buitenland met de ontwikkeling van een digitale IVF-poli voor de afdeling Verloskunde van het UMC St Radboud. Dit is een webtoepasssing waarmee IVF-patiënten informatie kunnen vinden over hun behandeling en inzage krijgen in laboratoriumuitslagen. Een speciale module ondersteunt hen bij het interpreteren van uitslagen. Ook is contact mogelijk tussen arts en patiënt en tussen patiënten onderling.

In de Top Bestuurders Meeting van het Nationaal Debat Gezondheidszorg debatteren bestuurders, specialisten, verzekeraars en patiëntenorganisaties over het publiek belang van zorg. Zij zoomen in op de strategische prestatie-indicatoren waarin ieder ziekenhuis moet excelleren: medische competenties, arbeidsproductiviteit en innovatie.
In de Grande Finale bespreken de topbestuurders excellente zorg. Zij proberen een visie te vormen op een toekomstbestendige, kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg.

Meer informatie
De Top Bestuurders Meeting vindt plaats in De Olifant in Breukelen, de Grande Finale in Kasteel de Vanenburg te Putten. Meer informatie over het programma en de gastsprekers vindt u op www.gezondheidszorgdebat.nl.
Lees ook meer over de digitale IVF-poli.

Inschrijven
Medewerkers van het UMC St Radboud kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan deze bijeenkomsten. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar irene (@) blommesteingroep.nl