St Jansdal aangesloten op het Landelijk Schakelpunt

0
285

Het ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk is aangesloten op het landelijk schakelpunt (LSP) en wordt dankzij de inzet van iSOFT het eerste ziekenhuis in Nederland dat de medicatie van de patiënt via het Elektronisch Medicatiedossier (EMD) op kan vragen. Drie apotheken in de regio zijn eveneens aangesloten. 

De aansluiting op het EMD is tot stand gebracht met de Transmurale Medicatie Viewer (TMV) van iSOFT. De TMV geeft specialisten en andere geautoriseerde zorgverleners een overzicht van alle voorgeschreven medicatie van een patiënt in geheel Nederland, zoals vastgelegd in het landelijk Elektronische Medicatie Dossier. Dit EMD is één van de eerste subdossiers van het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), dat in de toekomst alle gegevens zal bevatten die voor de behandeling van de patiënt relevant zijn. Toegang tot de landelijke medicatie-informatie betekent een enorme verbetering van de patiëntveiligheid in ziekenhuizen en poliklinieken.

“iSOFT heeft het heel goed gedaan en heeft de aansluiting zeer snel geleverd. Zij hebben de expertise in huis en hebben bewezen hoe zo’n aansluiting gemaakt moet worden”, zegt Roland Ekkelenkamp, regionaal projectleider van ziekenhuis St Jansdal. “We zijn trots dat we het eerste ziekenhuis zijn dat op het LSP aangesloten is.”

De Transmurale Medicatie Viewer van iSOFT is uitvoerig door de apotheek van het ziekenhuis beproefd. Zodra er meer apotheken worden aangesloten, zullen ook de Eerste Hulp en de specialisten in het ziekenhuis de TMV kunnen gebruiken.

“iSOFT is zeer flexibel geweest tijdens het traject”, zegt Ekkelenkamp. “Bovendien is iSOFT een resultaatverplichting aangegaan. Daar zijn we ook erg blij mee, want het project levert ook een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier.”

Over iSOFT

iSOFT heeft 35 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de Australische IBA Health Group. In Nederland wordt de dagelijkse zorg van zo’n 40% van alle Nederlandse ziekenhuisbedden aan iSOFT toevertrouwd. Tevens hebben we een leidende positie in de markten voor ziekenhuisapotheken en huisartsen. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve systemen. iSOFT heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen. Voor meer informatie: www.isoft.nl.

Over IBA Health Group

De beursgenoteerde zorgautomatiseerder IBA Health Limited (ASX-IBA) is een vooraanstaande internationale speler op de markt van zorginformatiesystemen. Al meer dan 13.000 zorginstellingen in 35 landen verdeeld over zes continenten gebruiken IBA oplossingen.om patiënteninformatie te managen en om verbeteringen in hun kernprocessen door te zetten. De IBA Health Groep beschikt over 3500 ICT zorgspecialisten en heeft eigen ontwerp- en ontwikkelcentra. Voor meer informatie: www.ibahealth.com.