Met dank aan de NPCF: Spreektijd voor Nexthealth

nexthealth-sheetAfgelopen donderdag vond het door de NPCF georganiseerde eHealth-congres plaats in theater Orpheus te Apeldoorn. Er was open en gratis wifi en het zou me niet verbazen als het de eerste keer was in de geschiedenis van Orpheus dat er niet alleen live geblogged en getwitterd werd maar dat er ook realtime gechat werd en wel door Prof. Dr. Jan Kremer (UMC St Radboud) met bezoekers van de digitale IVF-poli.

Op zich logisch en verklaarbaar want het thema van dit congres was immers eHealth en ook health 2.0 maar uit de reacties van de zaal maakte ik op dat liveblogging en twitteren voor veel bezoekers blijkbaar toch verrassend en nieuw was.

Communicatie als corebusiness

Verrassend, verfrissend en nieuw maar in mijn ogen vooral hartverwarmend waren overigens ook de uitspraken die Prof. Dr. Jan Kremer gedurende de hele dag deed waarvan deze de meest opvallende was: ‘Communicatie is onze core business en wat mij betreft gooien we anatomie uit het eerste jaar van de artsenopleiding en vervangen we dat door het vak communicatie’.

Het zal jullie niet verbazen dat ik hem in de pauze aan heb gesproken en hem verteld heb over mijn concept ‘hotealthcare‘ en hij nodigde me uit om eens bij hem langs te komen, we zitten immers allebei in Nijmegen en bleken zelfs buurtgenoten te zijn.

Maar terug naar het congres: Omdat er dus al uitgebreid verslag van deze, wat mij betreft zeer geslaagde dag te vinden is, ga ik dat hier niet nog een keer overdoen. Overigens zat ik naast degene die het schreef en hij (Martijn Hulst) schreef het ook namens mij en de andere mensen achter health 2.0 nl. Want wij waren het die, -samen met nog een paar andere Twitterazi-twitterden.

Health 2.0 nl wordt Nexthealth

Ik wil iets anders onder jullie aandacht brengen en wel het volgende: Zoals ik al had aangekondigd in deze post heeft health 2.0 nl niet stilgezeten in de afgelopen periode.

Om te beginnen hebben we met ingang van afgelopen donderdag officieel een nieuwe naam Nexthealth, een nieuw logo (ontworpen door Mick Pantelaras, Grafisch Ontwerp) en een nieuwe site. En daar vind je dus ook het verslag (inclusief alle presentaties) van het eHealth-congres.

Maar er was nog meer: We hadden van de NPCF namelijk 5 minuten spreektijd gekregen aan het einde van het congres waarin we Nexthealth mochten presenteren.

En met succes want onze presentatie (die hieronder staat) werd heel goed ontvangen, leidde tot veel nieuwe inspirerende contacten en verbindingen en zorgde volgens een van de congres-organisatoren voor een vonk die oversloeg.

Met andere woorden we zijn de NPCF uiteraard dankbaar dat ze ons -letterlijk en figuurlijk in dit geval- een podium hebben gegeven om onze stem te laten horen. Want mede dankzij hen kunnen we nu onze conversatie voortzetten met iedereen die dat wil.

Dat zullen we uiteraard via onze site doen maar net zo goed offline, overal waar mensen zijn die mee willen denken en werken aan een andere, meer mensgerichte zorg van de toekomst.

Is er een dokter in de zaal?

En ter aflsuiting nog één keer een laatste citaat van Prof. Dr. Jan Kremer want hij stelde de zaal de vraag hoeveel artsen en verpleegkundigen er nu eigenlijk op het congres aanwezig waren. Dat waren er slechts een paar en hij vond dat ‘bedroevend weinig’.

Daarom komen wij als Nexthealth naar artsen, verpleegkundigen en zorginstellingen toe. Dus werk je in een zorginstelling en ben je bereid om daar zelf ook het gesprek over de zorg van de toekomst aan te gaan en wil je daar een ‘open hospital sessie‘ houden, neem dan contact met mij op en het wordt geregeld.

Want als het aan mij ligt, dan wordt die vonk een vuur….

Dit artikel verschijnt ook op Nexthealth

Recente artikelen