Het Catharina-ziekenhuis heeft Borstvoedingscertificaat behaald

Het Catharina-ziekenhuis garandeert zwangere vrouwen en kersverse moeders de best mogelijke begeleiding bij borstvoeding. Daarom ontving het Catharina-ziekenhuis het WHO/UNICEF certificaat 'Zorg voor Borstvoeding'. De stichting Zorg voor Borstvoeding reikt deze certificaten uit aan instellingen die voldoen aan de tien strenge internationale vuistregels voor goed borstvoedingsbeleid.

Borstvoeding is de beste voeding voor een baby. Het bevat niet alleen alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft, maar ook antistoffen die de baby beschermen tegen ziekten. Daarom stelt het Catharina-ziekenhuis alles in het werk om zwangere vrouwen en moeders te informeren over en te begeleiden bij borstvoeding. Alle medewerkers die in het Catharina-ziekenhuis zwangere vrouwen en moeders begeleiden, werken met dezelfde kennis en dezelfde afspraken.

De voorlichting start al op het zwangerenspreekuur op de polikliniek. De gynaecoloog legt het belang van borstvoeding uit en geeft een informatiepakket mee. Zo kunnen de aanstaande ouders een weloverwogen keuze maken. Bij twijfels of vragen biedt de lactatiekundige uitkomst. De patiënten kunnen altijd een afspraak bij haar maken. De lactatiekundige is gespecialiseerd in het begeleiden van borstvoeding bij moeder en kind. “Het geven van borstvoeding moet men leren”, legt lactatiekundige Monique Bonné uit. “Dit verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Het vergt geduld en doorzettingsvermogen. Ik help moeders hierbij, bijvoorbeeld als er problemen zijn bij het aanleggen van de baby aan de borst.”

Het behalen van het borstvoedingscertificaat is vooral te danken aan de intensieve samenwerking tussen verpleegkundigen, lactatiekundigen, verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen. Zij zijn dan ook allemaal trots op dit resultaat. Na het Elkerliek ziekenhuis is het Catharina-ziekenhuis het tweede ziekenhuis in onze regio dat het certificaat ontvangen heeft.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen