1 september: symposium ‘Automatisch gezonder?’

0
435

Tijdens het symposium ‘Automatisch gezonder’ presenteren het NIGZ, TNO en het Voedingscentrum de resultaten van hun onderzoek naar een gezonder aanbod in automaten op middelbare scholen.

Scholieren hebben in de automaten op school de keuze uit een ruim aanbod van snoep en snacks. Hoe kan het gedrag van scholieren beïnvloed worden als het gaat om het kopen van gezondere snacks? Op drie interventiescholen is hiernaar onderzoek gedaan. Zo zijn er lessen gegeven over gezonder snacken en is de inhoud van de automaat aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Snacks zijn bovendien voorzien van labels met de hoeveelheid calorieen en de prijs van gezondere snacks is verlaagd.

Actieve deelname aanwezigen
De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens het symposium ‘Automatisch gezonder’. Dagvoorzitter Paul Rosenmöller (voorzitter stuurgroep Convenant overgewicht) interviewt de deelnemende scholen. Daarna is er ruimte voor bedrijven, GGD’en en scholen om te discussieren over het onderzoek en de manier waarop een gezonde keuze in automaten gemakkelijker gemaakt kan worden. Ter afsluiting is er plenaire paneldiscussie met onder andere Rob Oudkerk (lector Haagse Hogeschool), Karin Bemelmans (Voedingcentrum), scholen en automatenleveranciers.

Kosten deelname
Voor organisaties die deel hebben genomen aan het onderzoek zijn de kosten voor deelname € 25. Voor overige belangstellenden € 75.

Datum en locatie
Maandag 1 september, 13.00 – 17.00 uur, Aloysius College te Den Haag.
Dagvoorzitter is Paul Rosenmöller.

Inschrijving
Voor een overzicht van het programma en aanmelding Symposium: zie http://www.automatischgezonder.nl/aanmelden

Bron: NIGZ

Vorig artikelPreventie baarmoederhalskanker
Volgend artikelCompensatie met terugwerkende kracht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.