PDX en Google Health: Nu ook recepten beschikbaar in Google’s EPD

0
222

Google, PDX and Rx.com hebben gisteren bekend gemaakt dat doktersrecepten toegankelijk zijn in het EPD van Google Health. Door de samenwerking met PDX en Rx.com is ook gegevenes over receptuur beschikbaar voor patienten die Google Health gebruiken. PDX, Inc. , and Rx. com, werken al geruime tijd in de medische branche en zij zorgen dus voor de techniek om de recepten beschikbaar te maken. Apotheken die gebruik maken van de diensten van PDX of Rx.com kunnen de gegevens vanaf nu importeren in het Google EPD van een patient.


De patient heeft nog steeds z’n eigen relatie met Google Health en hoeft geen aanvullende diensten bij andere bedrijven te betrekken.  Door de samenwerking hebben patienten dus inzage in hun complete receptrenhistorie. Ookal hebben ze de medicatie via verschillende apotheken opgehaald.


PDX EHR heeft contracten met maar liefst 3000 apotheken en is verantwoordelijk van de datastorage voor zo’n 55 miljoen Amerikanen. Een half miljard recepten zijn al in de database opgeslagen, en dus kunnen dus allemaal zo in google health worden geimporteerd. PDX is trots op haar samenwerking met Google.


Google Health is een gratis service van Google, je kan je voor de service aanmelden en met een username en een wachtwoord kan je gebruik maken van de dienst. Het is dus de bedoeling dat elke Amerikaanse apotheker, die gebruik maakt van PDX of Rx.com, de recepten die patienten voorgeschreven hebben gekregen in Google Health  zullen invoeren. Duane Reade is de eerste apotheek die gebruik maakt van de receptenmodule in Google Health.