Zorgkompas-project Ordina genomineerd voor Best Practice Publieks Award

0
366

Implementatie bij Dr. Leo Kannerhuis centraal tijdens Best Practices Special ‘Vraaggericht werken en Ondernemerschap’
Ordina is genomineerd voor de Best Practice Publieks Award voor de implementatie van Zorgkompas bij het Dr. Leo Kannerhuis. De prijs wordt op 3 oktober uitgereikt tijdens de Best Practice Special ‘Vraaggericht werken en Ondernemerschap’, georganiseerd door opleidingsinstituut KMBV en het vakblad Zorgvisie. Tijdens dit evenement staan bedrijfskundige initiatieven op het gebied van gezondheidszorg, welzijn en wonen centraal.

De implementatie van Zorgkompas bij het Dr. Leo Kannerhuis, een kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis in Doorwerth voor mensen met een stoornis in het autismespectrum in Doorwerth, was gericht op het verwerken van de sterk groeiende informatiestroom. Zorgkompas is een softwareoplossing die Ordina speciaal heeft ontwikkeld voor de gezondheidszorg, op basis van datawarehouse-technologie. De oplossing biedt ondersteuning aan de planning & control cyclus van de organisatie, door middel van dashboards en rapportages.

Het resultaat van het project is dat het Dr. Leo Kannerhuis beschikt over een uniek management informatie systeem, dat zorgt voor betere besturing en efficientere zorg. Zorgkompas geeft met één druk op de knop antwoord op vragen als ‘wat kost het personeel en wat levert hun inzet op?’ of ‘wat is het resultaat op een specifieke DBC (Diagnose Behandel Combinatie)?’. Essentiele stuurinformatie is direct beschikbaar, waardoor bestuurders en managers snel en eenvoudig een volledig beeld van de organisatie krijgen. Zorgkompas is al bij een groot aantal zorgorganisaties geïmplementeerd.

Meer informatie over Zorgkompas: www.ordina.nl/zorgkompas