Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt een rede over e-health bij de Opening van het Academisch Jaar Technische Geneeskunde

Array

Technologie speelt een steeds grotere rol bij de verbetering van diagnostiek en behandeling, maar ook in de organisatie van de zorg en het bevorderen van een gezonde leefstijl. De Universiteit Twente heeft een bijzondere combinatie van disciplines in huis om technologie op dit gebied te ontwikkelen èn om die technologie een goede inbedding in de samenleving te geven.


Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt een rede bij de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Twente op maandag 1 september. Bij de opening van het academisch jaar, vanaf 15.30 uur in het Muziekcentrum Enschede, voert behalve de minister ook collegevoorzitter Anne Flierman het woord. Rector Magnificus Henk Zijm reikt tijdens de plechtigheid vijf scriptieprijzen uit en burgemeester Peter den Oudsten reikt de Stad Enschede Prijs uit aan een student die afstudeerde op een voor de gemeente Enschede relevant onderwerp. Tevens wordt de winnaar van de Onderwijsprijs 2008 (voor de beste UT-docent) bekendgemaakt.


De minister brengt die dag tevens een werkbezoek aan de UT dat in het teken staat van technologie in de gezondheidszorg.  Tijdens zijn werkbezoek aan de UT stelt Minister Klink zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, onder meer aan de hand van een aantal demonstraties op het gebied van zorglogistiek, robotische chirurgie, zorg op afstand en nanomedicine.

Van de ruim 200 UT-hoogleraren houden zo’n 60 zich bezig met onderzoek op het gebied van gezondheid en technologie. De universiteit biedt opleidingen voor de zorgprofessionals van de toekomst, waaronder – als enige Nederlandse universiteit – de opleiding Technische Geneeskunde.

Voorafgaande aan de plechtigheid in het Muziekcentrum vraagt een aantal hoogleraren van Elektrotechniek aandacht voor hun vakgebied. Zij rijden op de Oude Markt in toga rond op segways, tweewielige elektrische voertuigen, waarin veel geavanceerde elektrotechnische toepassingen zijn verwerkt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen