Els Rengenhart lanceert nieuwe website over sensomotorische integratie

Array

Els Rengenhart heeft al bijna veertig jaar ervaring als ergotherapeut. Vanuit deze ervaring heeft zij verschillende activiteiten en spelletjes ontwikkeld voor kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert. Deze activiteiten en spelletjes staan uitgelegd op haar website.

De site biedt waardevolle informatie voor ouders van kinderen met adhd, ppd-nos, autisme en voor kinderen met een motorische- of verstandelijke handicap. Er is een eenvoudige uitleg te lezen over sensomotorische integratie. Ook zijn adviezen, activiteiten en spelletjes uitgelegd. Verder is er meer informatie over geschikt speelgoed, professionele therapeuten en cursussen. U kunt op de website kijken voor meer informatie.


Het verband tussen wat mensen waarnemen en hoe ze daar met bewegingen op reageren, wordt sensomotorische integratie genoemd. Aan die bewegingen liggen zintuigprikkels ten grondslag. Dit proces wordt daarom ook wel sensorische integratie genoemd.

Problemen met de sensomotorische integratie ontstaan door stoornissen in de verwerking van die zintuigprikkels. Dit doet zich vooral voor met de informatie die de verschillende vormen van het voelen oplevert. Wel voelen dan ons lichaam en onze bewegingen onvoldoende. Daardoor gaan veel activiteiten fout, gebeuren langzaam of gebeuren niet logisch. We zien dat bijvoorbeeld bij kinderen die minder goed opletten bij de dingen die ze doen. Soms worden zulke kinderen extra druk of juist stil, angstig, teruggetrokken of dromerig.

Wanneer de sensomotorische integratie niet goed functioneert, veroorzaakt die vaak extra problemen bij kinderen die druk, angstig, onhandig of hoog sensitief zijn. Datzelfde zien we bij kinderen met DCD, een allergie, ADHD, PPD-NOS, autisme, het Asperger-syndroom of het syndroom van Down en bij kinderen met een motorische– of een verstandelijke handicap. Ook sommige baby’s en volwassenen kunnen er onder lijden. Bijvoorbeeld baby’s die veel huilen of onrustig zijn en volwassenen met een whiplash of RSI-klachten.

De webiste biedt informatie over:

www.sensomotorische-integratie.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen