Pink Ribbon Award Gala op TV bij de AVRO

Array
Zaterdag 4 oktober 2008, 22:45 uur, Ned. 2
In navolging op de verlichting van de Erasmusbrug, de gebouwen aan het IJ en de Amsterdam Arena is sinds 29 september het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam roze gekleurd.

Dit is de officiele start van de maand van de borstkanker. Het Pink Ribbon Award Gala stond op die dag in het teken van borstkanker en muziek. Zowel amateur fotografen als professionals zijn gevraagd om hun mooiste foto in te sturen binnen het thema “Power for Pink”. Het hoogtepunt van het gala is de uitreiking van de Estée Lauder Pink Ribbon Award voor de winnende foto. De fotograaf zal deze award ontvangen uit handen van Elizabeth Hurley. De AVRO heeft zeven prachtige portretten gemaakt van vrouwen die model stonden voor de fotografen. Hun persoonlijke verhaal en hun muziekkeuze staan centraal gedurende de uitzending. Bekende Nederlandse artiesten zingen onder begeleiding van de Fluitsma & Van Tijn band onder leiding van Tom Trapp het nummer waar de vrouwen een bijzondere herinnering aan hebben.Oktober is uitgeroepen tot Borstkankermaand, die maandag wordt afgetrapt tijdens het Pink Ribbon Award Gala. Die avond krijgt de fotograaf die de meest indrukwekkende foto heeft gemaakt van iemand die borstkanker heeft of heeft gehad, een prijs.

Het jaarlijkse tijdschrift van Pink Ribbon wordt tijdens die avond ook uitgebracht. Vorig jaar werden er meer dan 117.000 exemplaren van het blad verkocht en ruim één miljoen euro opgehaald voor de stichting.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen